Vážení farmári.
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Vás pozýva na akreditovaný vzdelávací program SYRÁRSTVO.
ODBORNÝ GARANT: doc. Ing. Margita Čanigová, CSc.
Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov, Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
KURZ JE URČENÝ PRE: začínajúcich farmárov, farmárov spracúvajúcich mlieko, pracovníkov družstevných mliekarní
ROZSAH KURZU: 40 hodín TERMÍN KONANIA KURZU: 21. 9. – 5. 10. 2018, v piatky a soboty (8:00 h – 16:00 h) MIESTO KONANIA KURZU: SPU v Nitre, Tr. A. Hlinku č. 2, T-pavilón, 3. poschodie CENA KURZU: 200 €
UKONČENIE KURZU: absolventi získajú OSVEDČENIE o absolvovaní akreditovaného programu ďalšieho vzdelávania; získanie certifikátu je podmienené absolvovaním aspoň 75 percent z celkovej výmery výučby a vykonaním skúšky.
ODBORNÝ OBSAH :
1. Výber mlieka pre výrobu syrov, praktické skúšanie mlieka
2. Syridlá a čisté mliekarenské kultúry pre výrobu syrov, praktické skúšanie syridiel
3. Úprava mlieka pred jeho syrením, praktické skúšanie
4. Základné kroky výroby syrov, praktická výroba syra
5. Najčastejšie chyby syrov, senzorické hodnotenie syrov
6. Správna výrobná prax a systém HACCP
7. Legislatíva a označovanie syrov
KONTAKT: Kancelária ďalšieho vzdelávania SPU v Nitre
Telefón: +421 37 641 4692 E- mail: kdv@uniag.sk